Loading...

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING

26 april 2018 14:50

Ryan heeft downsyndroom en krijgt lintje: ‘Hij is het cement van onze gemeenschap’

Hij is assistent-voetbaltrainer bij de plaatselijke voetbalclub, draait vrijwillig bardiensten, is organist bij kerkdiensten voor mensen met een beperking en een immer enthousiaste ober. Vandaag kreeg Ryan Eertink, die het syndroom van Down heeft, een lintje.

​Henk Wolterink (74) is een van de aanvragers van het lintje. Henk kent Ryan door zijn werkzaamheden als ober in restaurant de Stadsboerderij, waarvan hijzelf eigenaar is. “Hij is altijd vrolijk, altijd positief, heeft altijd een goed woord over voor iedereen en is heel toegankelijk”, legt Henk de motivatie achter de aanvraag uit. “Als hij een bestelling opneemt, gaat hij altijd even bij de mensen aan tafel zitten. Hij is het cement van onze gemeenschap.”

Ryan: Het is zeker heel mooi geweest!

Ryan was niet alleen ontvanger van een lintje, de burgemeester van Rijssen had hem ook gevraagd als assistent-burgemeester. En zo mocht Ryan de andere zeven lintjesontvangers tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau benoemen en kwam de echte verrassing op het eind.

Ryan wist niet wat hij meemaakte toen hij het zevende lintje kreeg. “Het is zeker heel mooi geweest. Ik mocht de burgemeester helpen en toen was er ineens een lintje over. Ik was heel verbaasd. Er was heel veel gejuich in de zaal, het was een heel groot applaus.”

Hij gaat zijn lintje vanmiddag met vrienden en familie vieren. “We gaan naar mijn werk, het restaurant waar ik altijd werk. En dan gaan we het zeker vieren!”

2018-07-01T20:28:53+00:00